Aktuellt

Unghästtest 30 maj 2019 på Nybro Ridklubb


Välkomna på unghästtest på Nybro Ridklubb torsdag 30/5-19. Testet är öppet för 3-åringar samt 4-åringar som ej tidigare visats. Anmäl via TDB, här finns länk.


Proposition


Startlista 4-åringar


Startlista 3-åringar


OBS OBS! Starttid för testet är 12:30.

Bedömningen äger rum på Rismåla Gård, Nybro Ridklubb.

Tiderna som är angivna på startlistan är den tid som hästen ska vara på plats i stora ridhuset för löshoppning och exteriörbedömning. Innan dess ska mätning och ID-kontroll vara gjord. Det sker i stallet vid gaveln på stora ridhuset.
Antalet starter har gjort att vi har domare Gert Hermansson på plats för att bedöma ridprovet. Frivilligt ridprov sker löpande i lilla ridhuset efter avslutad löshoppning samt exteriörbedömning.
Ni som önskat uppstallning har fått de.

Parkera på angiven plats och meddela ankomst i sekretariatet.
Fika och enklare servering finns.

Agria-representant Lina Grönskog och Fotograf Yvonne Karlsson finns på plats.
Välkomna!

Frågor till Matilda 0705340996, matilda_adolfsson@hotmail.com

Fölbedömning 11 augusti 2018 på Ingelstorpskolan


Bedömningen startat kl 8.30 i ridhuset på Ingelstorpskolan.

Domare är Madeleine Bäckman.

Sekretariat finns vid ridhuset, anmäl ankomst och betala för uppstallning (250 kr). Bokade boxplatser är uppmärkta med namn i det röda stallet innan ridhuset.

Ston som ska exteriörbedömas skall mätas och chipkontrolleras före start, detta görs vid uppstallningen.

Ston som exteriörbedömas visas tillsammans med sitt föl.

Lättare fika finns att köpa.

Frågor till Matilda 070-5340996

Välkomna!


Proposition

Startlista hoppföl 2018

Startlista gångartsföl 2018


Resultat hoppföl 2018

Resultat gångartsföl 2018

Resultat Exteriörbedmning sto 2018


Fotograf Maria Nilsson var på plats och fotade nästan alla fölen. Kontakta henne för bilder. k.maria.nilsson@gmail.com eller 0737678481Unghästtest för 3-åriga hästar samt 4-åringar som ej tidigare gått 3-års test Torsdag 10 maj 2018 på Nybro Ridklubb.


Vi arrangerar unghästtest på Nybro Ridklubb 10/5 2018. Välkommen att anmäla din unghäst eller kom som publik. Go fika finns att köpa och fina priser utlovas till alla deltagare!

Våra generösa sponsorer är:

Skrävle Gårdshandel

Swedish Agro, Borgholm

Jesses

KID Lantbruk

Nybro Ridklubb


Fotograf Yvonne Karlsson kommer finnas på plats. kolla in hennes hemsida för att beställa bilder. http://yvonnekarlsson.imagedesk.se/

 

Hör av dig till någon i styrelsen om du vill hjälpa till som funktionär.


Meddelande till deltagare unghästtest 10/5-18

Bedömningen äger rum på Nybro Ridklubb ( Rismåla Gård )

OBS! startar kl 8.30!

Tiderna som är angivna på startlistan är den tid som hästen ska vara på plats i stora ridhuset för löshoppning och exteriörbedömning. Innan dess ska mätning och ID-kontroll vara gjord. Det sker i stallet vid gaveln på stora ridhuset.

Uppstallning till de som önskat finns i tävlingsstallet.

Anmäl ankomst i sekretariatet. 

Eftersom samma domare dömer gångarter/exteriör och ridprov finns pauser inlagda i startlistan då ridprov genomförs i lilla ridhuset.


Fika och dagens lunch finns att köpa på läktaren.

Emily från Skrävle Gårdshandel finns på plats med olika sorters foder mm.


Fina priser till alla startande så stanna gärna kvar tills klassen är slut och vi har prisutdelning! Välkomna!


Här finns resultat gångarter och hoppning

Här finns startlista 

Här finns propositionen 

Här finns anmälan via TDB


Fölbedömning 6 augusti 2017


Tillsammans med Kronobergs Varmblodsförening arrangerar vi iår Fölbedömning på Ingelstorpsskolan söndagen den 6:e augusti. Bedömningen är även öppen för ponnyföl registrerade i ASRP. Domare är Elisabeth Ljungstorp som på förmiddagen bedömer föl på Ingelstorpsskolan för att på eftermiddagen bedöma föl i Tingsryd hos Kronobergs Varmblodsförening. Anmälan görs via TDB, följ länken eller sök upp via arrangemang och avelsvärdering. Ange i anmälan om uppstallning önskas.

De föl som visas på fölvisningen den 6/8 på Södra Kalmars fölbedömning och som är fallna efter en av de Sverigestationerade hingstarna i Lövsta Stuteris program säsongen 2016 har möjlighet att vinna priset Lövsta Star. För att ha chans att vinna måste fölet få över 80%. Uppfödarna till de bästa Lövsta-fölen i Sverige bjuds in till mingel och prisutdelning i samband med finalen i Lövsta Future Challenge Dressage i Friends den 1 december.


Propostion Fölbedömning 2017


Resultat gångartsföl

Resultat hoppföl

Resultat stoMeddelande till visare och hästägare

Fölbedömningen startar kl 8,30 i ridhuset på Ingelstorpsskolan. Anmäl ankomst i sekretariatet som finns på gaveln. Vi har många starter och ett tight tids-schema så var gärna i god tid.

De som önskat uppstallning har fått det i lilla röda stallet, kostnad 250 kr som betalas kontant. Parkering vid ridhuset.

Gångartsföl startar först, därefter hoppföl. Ston som ska exteriörbedömas visas samtidigt som sitt föl. Ston som ska exteriörbedömas ska mätas innan start, detta görs vid uppstallningen.

Fika finns att köpa. Fina priser utlovas!

Välkomna!

Startlista gångartsföl

Startlista hoppföl

Sto


Selektering till elitfölauktionen 2017

Årets selekteringsturné med  Johan Ifverson, Andreas Jönsson, fotograf Laila Berglund, filmare från Clip My Horse och SWBs representant Niklas Samuelsson reser till 13 platser runt om i landet mellan den 12:e och 17:e augusti.


Vill du delta med ditt föl? Ta då chansen och anmäl till selektering!

Runt 35 föl blir uttagna till auktionen, men alla som deltar får en film och ett foto av sitt föl får selekteringen. Följ denna länken för mer info och anmälan. OBS! Sista anmälningsdag 31/7.Unghästtest för 3-åringar 21 maj 2017


Vi arrangerar unghästtest för 3-åriga hästar på Nybro Ridklubb den 21 maj 2017. Anmälan görs via Tävlingsdatabasen där du söker upp testet via arrangemang och sedan avelsvärdering ( länk till tdb ). Ange ditt medlemsnummer, önskan om uppstallning samt om din häst är hingst/valack vid anmälan.
Meddelande till visare och hästägare

Bedömningen äger rum på Nybro Ridklubb ( Rismåla Gård ) och startar kl 9. Tiderna som är angivna på startlistan är den tid som hästen ska vara på plats i stora ridhuset för löshoppning och exteriörbedömning. Innan dess ska mätning och ID-kontroll vara gjord. Det sker i stallet vid gaveln på stora ridhuset.

Uppstallning till de som önskat finns i tävlingsstallet.

Anmäl ankomst i sekretariatet.

På grund av få starter kommer Elisabeth Ljungstorp bedöma både exteriör/gångarter samt ridprov. Därför ligger det en paus på 90 min efter de 6 första hästarna, då genomför de sina ridprov. Därefter startar resterande 5 hästar och de gör sina ridprov efter sista start. Ridprovet sker i lilla ridhuset.

Fika finns att köpa på läktaren.

Emily från Skrävle Gårdshandel finns på plats med olika sorters foder mm.


Fina priser till alla startande så stanna gärna kvar tills klassen är slut och vi har prisutdelning! Välkomna!


Tack till alla som på något sätt deltog i vårt unghästtest i Nybro!


Resultat hoppning 2017

Resultat gångarter 2017

Startlista

Proposition

Bedömningsreglemente 2017GJ DRESSAGE och LUNDGREN SPORTHORSES går i år in och sponsrar årets treårstest hos Södra Kalmarläns varmblodsklubb. Otroligt generöst bidrag i form av en 90 dygnsavgift på Mr Vain GJ och en 90 dygnsavgift på Canterbury. Bidragen gäller högst bedömda gångartssto och högst bedömda hoppsto! Den fria avgiften gäller enbart det sto som vunnit det och får ej överlåtas till annan. Som stoägare, uppfödare och medlem i föreningen lyfter jag på hatten åt dessa hingstägare som är villiga att bidra så generöst!. Tusen tack Gustaf Johansson och Elin Lundgren!


Verkligen fin sponsring till vårt unghästtest för 3 åringar 2017 BLÄDDEGÅRD sponsrar med språngavgift på någon av sina hingstar :Harvey ,Bellheim Gamelus R samt Hooch Dk Priset tillfaller högst bedömda hopphäst ,sto

Vinsten är personlig och kan ej överlåtasÅrsmöte 10 mars kl 19,00 på Ekerum Resort


Tack alla medlemmar för att så många kom till årsmötet på Ekerum Resort i går kväll Alltid roligt att stråla samman kring vårt stora intresse hästen Vi i styrelsen tackar för bra förslag på hur vi tillsammans skall försöka vända den sviktande ekonomiska trenden ,något som alla föreningar tycks brottas med. I Södra Kalmar län kostateras att ett gediget avelsarbete gett resultat 🌷Och vi hoppas på ett ökat antal anmälningar till våra arr .nu närmast unghästtestet för 3 åringar Det var tänkt att ett namnbyte på föreningen skulle ske dock ville medlemmarna avvakta ,så det sköts på framtiden,man ville avvakta föreningsstrukturen . Vi återkommer nästa årsmöte ang namnfrågan Tack till kvällens föredragshållare Tobias Larsson o Jenny Carlsson Bläddegård Grattis till våra pristagare💥det är hur många som helst av er medlemmar som skulle prisas för ert fina o tuffa jobb ni lägger ner på alla nivåer .Med hopp om ett gott avelsår 2017 och bra samarbete ,hoppas vi ses på kommande arrangemang

// Sekreterare Yvonne Riesle


klicka på länken för inbjudan
Namnbyte!

Föreningen planerade för ett namnbyte men vid senaste årsmötet bordlades frågan. De förslag som finns är SWB Kalmar Södra, SWB Sydost och SWB Kalmarsund.Löshoppning

Pia Skanhed och Matilda Adolfsson ordnar löshoppningsträning på Ingelstorpskolan. Kontakta matilda_adolfsson@hotmail.com för mer info och anmälan. Bindande anmälan 1 vecka innan. Kostnad 200 kr. Kolla gärna in vår facebook-sida, Södra kalmar läns varmblodsklubb.
Södra Kalmar Läns Varmblodsklubb