Aktuellt

Fölbedömning 6 augusti 2017

 

Tillsammans med Kronobergs Varmblodsförening arrangerar vi iår Fölbedömning på Ingelstorpsskolan söndagen den 6:e augusti. Bedömningen är även öppen för ponnyföl registrerade i ASRP. Domare är Elisabeth Ljungstorp som på förmiddagen bedömer föl på Ingelstorpsskolan för att på eftermiddagen bedöma föl i Tingsryd hos Kronobergs Varmblodsförening. Anmälan görs via TDB, följ länken eller sök upp via arrangemang och avelsvärdering. Ange i anmälan om uppstallning önskas.

De föl som visas på fölvisningen den 6/8 på Södra Kalmars fölbedömning och som är fallna efter en av de Sverigestationerade hingstarna i Lövsta Stuteris program säsongen 2016 har möjlighet att vinna priset Lövsta Star. För att ha chans att vinna måste fölet få över 80%. Uppfödarna till de bästa Lövsta-fölen i Sverige bjuds in till mingel och prisutdelning i samband med finalen i Lövsta Future Challenge Dressage i Friends den 1 december.

 

Propostion Fölbedömning 2017

 

Resultat gångartsföl

Resultat hoppföl

Resultat sto

 

 

Meddelande till visare och hästägare

Fölbedömningen startar kl 8,30 i ridhuset på Ingelstorpsskolan. Anmäl ankomst i sekretariatet som finns på gaveln. Vi har många starter och ett tight tids-schema så var gärna i god tid.

De som önskat uppstallning har fått det i lilla röda stallet, kostnad 250 kr som betalas kontant. Parkering vid ridhuset.

Gångartsföl startar först, därefter hoppföl. Ston som ska exteriörbedömas visas samtidigt som sitt föl. Ston som ska exteriörbedömas ska mätas innan start, detta görs vid uppstallningen.

Fika finns att köpa. Fina priser utlovas!

Välkomna!

Startlista gångartsföl

Startlista hoppföl

Sto

 

Selektering till elitfölauktionen 2017

Årets selekteringsturné med Johan Ifverson, Andreas Jönsson, fotograf Laila Berglund, filmare från Clip My Horse och SWBs representant Niklas Samuelsson reser till 13 platser runt om i landet mellan den 12:e och 17:e augusti.

 

Vill du delta med ditt föl? Ta då chansen och anmäl till selektering!

Runt 35 föl blir uttagna till auktionen, men alla som deltar får en film och ett foto av sitt föl får selekteringen. Följ denna länken för mer info och anmälan. OBS! Sista anmälningsdag 31/7.

 

 

Unghästtest för 3-åringar 21 maj 2017

 

Vi arrangerar unghästtest för 3-åriga hästar på Nybro Ridklubb den 21 maj 2017. Anmälan görs via Tävlingsdatabasen där du söker upp testet via arrangemang och sedan avelsvärdering ( länk till tdb ). Ange ditt medlemsnummer, önskan om uppstallning samt om din häst är hingst/valack vid anmälan.

 

 

 

Meddelande till visare och hästägare

Bedömningen äger rum på Nybro Ridklubb ( Rismåla Gård ) och startar kl 9. Tiderna som är angivna på startlistan är den tid som hästen ska vara på plats i stora ridhuset för löshoppning och exteriörbedömning. Innan dess ska mätning och ID-kontroll vara gjord. Det sker i stallet vid gaveln på stora ridhuset.

Uppstallning till de som önskat finns i tävlingsstallet.

Anmäl ankomst i sekretariatet.

På grund av få starter kommer Elisabeth Ljungstorp bedöma både exteriör/gångarter samt ridprov. Därför ligger det en paus på 90 min efter de 6 första hästarna, då genomför de sina ridprov. Därefter startar resterande 5 hästar och de gör sina ridprov efter sista start. Ridprovet sker i lilla ridhuset.

Fika finns att köpa på läktaren.

Emily från Skrävle Gårdshandel finns på plats med olika sorters foder mm.

 

Fina priser till alla startande så stanna gärna kvar tills klassen är slut och vi har prisutdelning! Välkomna!

 

Tack till alla som på något sätt deltog i vårt unghästtest i Nybro!

 

Resultat hoppning 2017

Resultat gångarter 2017

Startlista

Proposition

Bedömningsreglemente 2017

 

 

GJ DRESSAGE och LUNDGREN SPORTHORSES går i år in och sponsrar årets treårstest hos Södra Kalmarläns varmblodsklubb. Otroligt generöst bidrag i form av en 90 dygnsavgift på Mr Vain GJ och en 90 dygnsavgift på Canterbury. Bidragen gäller högst bedömda gångartssto och högst bedömda hoppsto! Den fria avgiften gäller enbart det sto som vunnit det och får ej överlåtas till annan. Som stoägare, uppfödare och medlem i föreningen lyfter jag på hatten åt dessa hingstägare som är villiga att bidra så generöst!. Tusen tack Gustaf Johansson och Elin Lundgren!

 

Verkligen fin sponsring till vårt unghästtest för 3 åringar 2017 BLÄDDEGÅRD sponsrar med språngavgift på någon av sina hingstar :Harvey ,Bellheim Gamelus R samt Hooch Dk Priset tillfaller högst bedömda hopphäst ,sto

Vinsten är personlig och kan ej överlåtas

 

 

 

 

 

 

Årsmöte 10 mars kl 19,00 på Ekerum Resort

 

Tack alla medlemmar för att så många kom till årsmötet på Ekerum Resort i går kväll Alltid roligt att stråla samman kring vårt stora intresse hästen Vi i styrelsen tackar för bra förslag på hur vi tillsammans skall försöka vända den sviktande ekonomiska trenden ,något som alla föreningar tycks brottas med. I Södra Kalmar län kostateras att ett gediget avelsarbete gett resultat 🌷Och vi hoppas på ett ökat antal anmälningar till våra arr .nu närmast unghästtestet för 3 åringar Det var tänkt att ett namnbyte på föreningen skulle ske dock ville medlemmarna avvakta ,så det sköts på framtiden,man ville avvakta föreningsstrukturen . Vi återkommer nästa årsmöte ang namnfrågan Tack till kvällens föredragshållare Tobias Larsson o Jenny Carlsson Bläddegård Grattis till våra pristagare💥det är hur många som helst av er medlemmar som skulle prisas för ert fina o tuffa jobb ni lägger ner på alla nivåer .Med hopp om ett gott avelsår 2017 och bra samarbete ,hoppas vi ses på kommande arrangemang

// Sekreterare Yvonne Riesle

 

klicka på länken för inbjudan

 

 

 

Namnbyte!

Föreningen planerade för ett namnbyte men vid senaste årsmötet bordlades frågan. De förslag som finns är SWB Kalmar Södra, SWB Sydost och SWB Kalmarsund.

 

 

Löshoppning

Pia Skanhed och Matilda Adolfsson ordnar löshoppningsträning på Ingelstorpskolan. Kontakta matilda_adolfsson@hotmail.com för mer info och anmälan. Bindande anmälan 1 vecka innan. Kostnad 200 kr. Kolla gärna in vår facebook-sida, Södra kalmar läns varmblodsklubb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Södra Kalmar Läns Varmblodsklubb